İstavrit ne kadar? 1 kilo istavrit kaç lira? 2023 fiyatları

 İstavrit kilosu ne kadar? 1 kilo istavrit kaç lira? İstavrit balığının kilosu kaç lira? 1 kg istavrit balığı fiyatı. 2023 İstavrit fiyatları. İstavrit hakkında bilgiler. İstavrit yemenin faydaları. 


Kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde balık fiyatlarını araştıran kişilerin sayısı çoğaldı. Kış mevsiminde balık hem bollaşıyor, hem balığın lezzeti artıyor, hem de fiyatları düşüyor. Bu nedenle pek çok kişi balık yemek için çaba göstermeye başlıyor. En çok sevilen balıklar arasında ise kuşkusuz İstavrit balığı bulunuyor. Hem ucuz olması hem de lezzetli olması nedeniyle bu balığı talep eden çok sayıda insan bulunduğu biliniyor. Peki 2023 yılının sonlarına doğru İstavrit fiyatları ne durumda? 

İstavrit Fiyatı

İstavrit fiyatları şu sıralar pek çok kişi tarafından artan bir hızla arama motorlarında araştırılmaya başladı. Pazarlarda, marketlerde, hallerde ve satış sitelerinde istavrit balığı fiyatları vatandaşlar tarafından ayrı ayrı araştırılmakta. Peki 1 kilo istavritin şu sıralar fiyatı nedir? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık. Elbette ki bu sorunun tek bir cevabı yok. Pek çok yerde değişik istavrit fiyatları ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum aslında son derece normaldir. Satılan balığın tazeliği fiyatını çok etkilemektedir. Ayrıca satış yapılan şehirlere göre de istavrit balığının fiyatı değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de ortalama bir fiyata ulaşmak mümkün. 

Sizler için farklı yerlerden istavrit satış fiyatlarını bulup bir araya getirdik. Önemle belirtmeliyiz ki hazırladığımız listedeki fiyatlar tam da yazımızı hazırladığımız tarih baz alınarak listeye eklendi. Zamanla enflasyon sebebi ile fiyatlar değişebilir. Mevsimsel nedenle istavrit balığının ucuzlaşmaya başladığı gözlemlenmiştir. Belki de istavrit bollaştıkça fiyatlar daha da düşebilir. İşte 1 kilo istavritin farklı yerlerdeki fiyatları. .


1 Kilo İstavrit Kaç TL? 2023 Fiyatları


Sizler için satış sitelerindeki fiyatları bir araya getirdik. Elbette ki hallerde ve pazarlarda bu fiyatlar daha farklı olacaktır. Hal ve pazar fiyatlarını incelediğimizde ise ortalama istavrit balığının kilosunun 70 TL ile 160 TL arasında fiyatların değiştiğini gözlemledik. Sizler de yorumlar kısmından bölgenizdeki 1 kilo istavrit fiyatlarını bilgilendirme amaçlı yazabilirsiniz.


Istavrit 1 kg 225.00 TL balikye.com

Balık Ye - İstavrit 500 Gr ₺115,00 datcamuratciftligi.com

1 Kilo Karadeniz İstavrit - Tedarikçi : Yosun Balıkçılık ve Deniz Ürünleri ₺140,00 balikhanem.com

İstavrit Karagöz 1 KG 312,00TL online.metro-tr.com

İstavrit Orta 1 KG 299,00TL online.metro-tr.com

Sarı İstavrit ₺295.00 kapidabalik.com


İstavrit Hakkında Bazı Bilgiler


İstavrit, dünya çapında bulunan birçok farklı balık türünü ifade eder. İstavritlerin çoğu, uskumru ve scad familyası Carangidae'ye aittir. Bunların arasında ticari balıkçılık endüstrisinde popüler bir tür olan Atlantik istavrit veya istavrit de bulunmaktadır. Bu güçlü yüzücü, sosyal balıklar, sıcak ve ılıman sularda gelişir ve on binlerce balığın bulunduğu dev sürülerde seyahat eder.


İstavritin ortak adı , diğer küçük balıkların uzun yolculuklarda sırtında gezindikleri efsanesinden gelmektedir. 

İstavrit popülasyon yoğunluğu, besin içeriği ve güçlü tadı nedeniyle ticari balıkçılık açısından önemlidir. 

İstavritler vahşi doğada 40 yaşına kadar yaşayabilir. 

Normalde diğer uskumrularla birlikte sürülerde toplanırken, istavritler güvenlik nedeniyle kolaylıkla diğer balıklarla birlikte sürüler oluşturabilirler. 

Yavru istavritler yırtıcı hayvanlardan korunmak için denizanasının dokunaçlarında saklanır.

İsimlerine rağmen, birkaç istavrit türü “gerçek” uskumru ailesi Scombridae'ye aittir. Bunun yerine çoğu istavrit Carangidae ailesinin bir parçasıdır. Türlerin ortak isimleri bölgeye göre değişir ve istavrit, istavrit, istavrit ve saurelleri içerir. Bu ailedeki türlerin çoğu Trachurus veya Caranx cinsine aittir. Örneğin Atlantik istavritinin bilimsel adı Trachurus trachurus'tur. Adı, kuyruk yüzgecinin yakınında bulunan dikenli plakalara atıfta bulunarak Yunanca "kaba" anlamına gelen trachys ve oura veya "kuyruk" kelimelerinden türemiştir. 


İstavritin yaygın adı ise diğer balıkların at gibi uzun mesafeleri sırtında gezdiği efsanesinden gelmektedir. Aynı zamanda, "sığ deniz yolunda ( hors ) yumurtlayan uskumru (makreel)" anlamına gelen Hollandaca horsmakreel sözcüğüne de dayanmaktadır. 


İstavritin görünümü türlere göre değişmektedir. Ortalama olarak, Atlantik istavritlerinde olduğu gibi uzunlukları 10 ila 24 inç arasında değişmektedir. Bununla birlikte, bazı türler 50 inç uzunluğa kadar büyüyebilir. Çoğu istavrit oldukça ince görünür ve gümüş veya grimsi mavi pullara sahiptir. Ancak yeşilimsi mavi Japon istavrit balığı gibi bazı türler oldukça renklidir. At uskumruları tipik olarak iki sırt yüzgecine ve baştan kuyruğa kadar uzanan uzun bir çizgiye sahiptir. Bu kemik çıkıntıların her biri, türüne göre boyutu değişen keskin bir omurgaya sahiptir. 


İstavritler, okullar olarak bilinen büyük gruplar halinde yaşayan sosyal balıklardır. Genellikle diğer uskumrularla bir araya gelirler ancak mezgit gibi diğer balıklarla da kolayca sosyalleşirler. İstavritler neredeyse her zaman hareket halinde olan hızlı hareket eden balıklardır. Beslenirken, yollarına çıkacak kadar talihsiz bir şey yakalama umuduyla genellikle büyük gruplar halinde ağızları açık olarak yüzerler. Bununla birlikte, bazen daha küçük gruplara ayrılırlar ve daha büyük örnekler tek başına bile avlanabilir. Diğer balıklar gibi istavritler de birbirleriyle hareket yoluyla veya su aracılığıyla titreşim göndererek iletişim kurarlar.


İstavrit Faydaları 


İstavrit mükemmel bir A, D ve B12 vitamini kaynağıdır. Yüksek oranda EPA ve DHA (Omega-3) yağ asitleri içerir. Kesin değerler yağ içeriğine göre değişecektir. İstavrit, kardiyovasküler sağlığı destekleyen değerli bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Bu konuda faydaları tükenmez. Deniz faunasının temsilcisi, tiroid bezinin, sinir sisteminin işleyişi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve vücudun dayanıklılığını arttırır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

Ekler Fiyatı - 1 kg Ekler Fiyatı 2023