Ekler Fiyatı - 1 kg Ekler Fiyatı 2023

 Eklerin kilosu ne kadar? 1 kilo ekler fiyatı 2023. Ekler kaç tl? Ekler kilosu ne kadar? Ekler kaç para? Ekler fiyatları. 1 kg ekler fiyatı.


Fiyatı sıklıkla araştırılan bir pasta olan ekler, büyük küçük birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Çikolata veya vanilyalı pasta kremasıyla doldurulmuş lezzetli, gevrek, kabarık ve mükemmel çikolatalı eklerler mükemmel tadı nedeniyle herkesi cezbetmektedir. 

Ekler, choux hamur işlerinden yapılan, içi pasta kreması veya muhallebi ile doldurulan ve üzerine fondan krema ile doldurulan bir Fransız tatlısıdır. Pastanelerde, marketlerde ve alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünler arasında bulunan eklerin kilo fiyatı arama motorlarında sıklıkla araştırılmaktadır. Çok sayıda çeşidi bulunan bu pastanın fiyatı değişkenlik göstermektedir. Bir yiyecek olduğu için satın alırken dikkatli olunmalıdır. Sadece fiyatını baz alarak ekler alınmamalıdır. 

Türkiye'de ekler genellikle açık ve kilo ile satılmaktadır. Bazı yerlerde adet ile satıldığı da bilinmektedir. Son zamanlarda paketlenmiş ve markalı şekilde ekler satışının da yoğunlaştığı bilinmektedir. Peki 1 kilo ekler ne kadar? Eklerin kilosu kaç TL? Bu soruların cevaplarını içeren bir liste hazırladık. Çeşitli alışveriş sitelerinde eklerin ne kadara satıldığını sizler için araştırdık. 

Hazırladığımız listede bulunan siteler rasgele seçilmiştir. Fiyatlar zamanla azalibilir veya artabilir. Bu fiyatlar yazının hazırlandığı an itibarı ile gözlemlenmiş olan fiyatlardır. Ayrıca reel ortamda satılan eklerin fiyatı da elbette değişkenlik gösterecektir. Eklerin yapımında kullanılan malzemelerin yoğunluğunun eklerin fiyatını çok etkilediğini de hatırlatmak isteriz. 

Sizler de ekler satın alırken tercih ettiğiniz ve memnun kaldığınız yerleri, yorumlar kısmından okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz. Böylece bulunduğunuz bölgede yaşayan ve ekler satın almak isteyenlerin daha doğru tercihler yapmasına katkıda bulunabilirsiniz. İşte 2023 ekler fiyatları.


Ekler Fiyatları 2023


Minik Ekler Kg Reyondan 169,90 TL migros.com.tr 

1 Kilo Çikolata Kremalı Ekler ₺500,00 livashop.com

Çikolatalı Ekler / 1 Kg ₺300,00 focaccia.com.tr

Siyah Kremalı Ekler - 1 kg Liva Pastacılık 450.00 TL livapastacilik.com

Ekler Sade 1 kg ₺162,00 loopfoodturkiye.com

Çikolatalı Küçük Ekler 1 kg CarrefourSA Kart'a Özel %15 Tasarruf 179,50 TL carrefoursa.com

Kafkas Ekler 1 kg fiyatı 275 TL kafkas.com

Rapata Ekler Minik Çikolatalı 1 Kg ₺219,50 onurmarket.com


Eklerlerin Kısa Tarihi


Fransız eklerleri 1850 yılına kadar "pain à la duchesse" olarak adlandırılıyordu. Bademle sarılmış ve parmak şeklinde olan choux hamur işlerinden yapılıyordu. 19. yüzyılda Fransız kraliyet ailesinin ünlü pasta şefi Antonin Carême'nin aklına bademleri çıkarıp çikolata veya kahve kremasıyla süslemek ve üzerini fondan şekerle kaplamak fikri geldi. Ekler doğdu! Eclair Fransızca'da "yıldırım" anlamına geliyor. İnsanlar genellikle eklerlerin adını, buzlanma üzerindeki şimşekleri andıran parlak parıltılardan aldığına inanırlar. İngilizce olarak ilk basılı referansı 1861'de Vanity Fair'de ve ardından 1884'te Boston Cooking School Cook Book'ta yer alan bir makaleydi. O zamandan bu yana, ekler yeniden popülerliğe kavuştu ve artık matcha çayı gibi modaya uygun dolgularla dolu olarak görülebiliyor. veya mocha kreması. Eklerlerin üst kısımları artık taze meyveler ve fantastik meyve sırlarıyla süslenebilir. Dondurulmuş eklerler de dondurma dolgulu olarak bulunur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik