Güllaç ne kadar? Güllaç fiyatı kaç TL? Güllaç 1 kilo fiyatı

 Güllacın kilosu ne kadar? Güllaç kilosu kaç tl? 1 kilo Güllaç kaç para? Güllacın kilogramı ne kadar? Güllaç 1 kg fiyatı. Güllaç fiyatları 2023.



Güllaç, mısır nişastası, gül suyu, süt ve şeker ile hazırlanan geleneksel Türk tatlısıdır.

İnternet ortamında, satış sitelerinde, pastanelerde, marketlerde kilogram fiyatı en çok araştırılan ürünlerin başında kuşkusuz güllaç geliyor.

Güllaç Türkiye'deki en sevilen tatlı ürünleri arasında bulunuyor.

Daha çok Ramazan aylarında tüketilen Güllaç tatlısı Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde sevilerek tüketiliyor.

Güllaç bulunması zor bir tatlı çeşidi olarak öne çıkıyor. Genellikle kilo ile satılan bu tatlıyı satın almak pek de kolay olmuyor. Çünkü bir çok yerde bulunmuyor. Satış sitelerinde de pek satılmadığını gözlemlemek mümkün. 

Son zamanlarda güllaç özellikle marketlerde uygun fiyatlardan satışa sunulsa da Ramazan ayları dışında marketler bu tatlıyı bulabilmek maalesef pek mümkün değil.

Güllaç genelde paket olarak kuru halde satılıyor ve genellikle evde yapılıyor.

Güllacın fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden birisi içerisinde kullanılan malzemelerin yoğunluğudur.

Bu nedenle farklı güllaç fiyatları ile karşılaşılması normaldir. 

Pastanelerin, satış sitelerinin ve marketlerin reyonlarında ender bulunan güllaç bir çok kişi tarafından sevilen bir tatlı olma özelliğini koruyor.

Güllaç hem hafif bir tatlı olması hem de diğer tatlılara nazaran daha ucuz olduğu için Türkiye'de tüketimi oldukça yüksek olan ürünler arasında.

Satış fiyatları yerinden yerine göre değişen güllaç, son zamanlarda yükselen fiyatı ile adından söz ettirmeye başlamış durumda.

Bu nedenle vatandaşlar güllaç fiyatlarını sürekli takip ederek en ucuz ve en kaliteli güllaca ulaşmaya çalışıyor.

Güllaç bazı yerlerde açık şekilde kilo ile de satılıyor. Ambalajlı markalı güllacın kilo fiyatı açık satılan güllaca göre oldukça yüksek oluyor.

Peki 1 kilogram güllaç ne kadar? Güllacın kilosu kaç TL? Güllacın kilosu ne kadar? 1 kilo güllaç kaç TL?

Sizler için bu soruların cevaplarını içeren bir yazı hazırlamaya çalıştık.

2023 güncel güllaç fiyatlarını içeren bir listeyi sizlere sunmaya çalıştık.

Böylece siz de fiyatları karşılaştırabilir, dilediğiniz yerden güllaç alabilir ve seçim yapabilirsiniz.


Güllaç fiyatları şehirden şehire değişkenlik gösterebiliyor.

Elbette güllacın kalitesi ve tazeliği fiyatını etkileyen en önemli faktörler arasında.

Ayrıca satış yapılan şehirin gelir seviyesi yüksekse güllacın satıldığı dükkanın, pastanenin, mağazanın veya marketin kirası ve masrafları da daha fazla olduğu için fiyat daha yüksek olabiliyor.

Ayrıca güllaç açık şekilde kilo ile satıldığı gibi paket edilmiş halde kapalı ve markalı bir şekilde de satılabiliyor.

Son zamanlarda bir çok internet satış sitesinde de güllaç kilo ile satılmaya başlasa da genellikle kuru ve paketlenmiş güllaca erişilebiliyor. 

Sizler de güllaç satın alırken en çok kullandığınız satış sitesini, yaşadığınız çevredeki güllaç kampanyalarını ve güllacın pastane, market ve satış sitesi fiyatlarını yorumlar kısmından yazarak bulunduğunuz çevrede yaşayan kişilere yol gösterebilirsiniz.

İşte güllaç fiyatları... (Önemli Not: Fiyatlar yazının yazıldığı tarih baz alınarak satış sitelerinden alınmıştır ve anlık değişkenlik gösterebilir)


Güllaç Fiyatları 


Güllaç 1 kg 185,00 TL carrefoursa.com

Abdullah Saffet Güllaç 100 gr 29,75 TL peynircibaba.com

Saffet Abdullah Güllaç 400 G ( Poşet Ambalaj ) 94,00 TL migros.com.tr

Saffet Abdullah Güllaç 400 g 109,90 TL pinaronline.com

Gazioğlu Güllaç 250 gr 57,90 TL kalafatlar.com

SAFFET ABDULLAH GULLAC 400GR 95,00 ₺ akbalmarket.com

Ramazan Keyfi Glutensiz Güllaç 300 GR 60,00 TL e-ekmek.com


Güllaç Hakkında Bazı Bilgiler


Güllaç, Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Ramazan ayı ve bayramlarda popüler olan bu tatlı, ince yufka tabakaları, süt ve şekerle yapılır. Güllaç yufkaları arasına genellikle ceviz veya fındık gibi kuru yemişler eklenir. Güllaç, hafif ve ferahlatıcı bir tatlı olduğu için sıcak yaz aylarında da tercih edilir.


Güllaç Tarifi


Malzemeler:


10 yaprak güllaç

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Nar taneleri veya dövülmüş ceviz içi (süslemek için)


Hazırlık:


Şurubu Hazırlama: Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Şeker tamamen eridikten sonra gül suyunu ekleyin ve karıştırarak soğumaya bırakın.


Güllaç Yapraklarını Yumuşatma: Güllaç yapraklarını geniş bir tepsiye tek tek yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız süt şurubunu dökerek yaprakların yumuşamasını sağlayın. Yapraklar şurubu çekinceye kadar bekletin.


Katmanları Oluşturma: Yumuşayan güllaç yapraklarını servis tabağına alın. Her katın arasına dövülmüş ceviz serpiştirin. Katmanları oluştururken arada kalan şurubu da dökerek yaprakların daha da yumuşamasını sağlayın.


Soğutma: Katmanları tamamladıktan sonra güllaç tatlısını buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, tercihen bir gece boyunca soğutun.


Servis: Soğuyan güllaç tatlısını dilimleyin. Üzerini nar taneleri veya ekstra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin.


Güllaç Tarihi ve Kültürel Önemi


Güllaç, Osmanlı döneminden bu yana Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İnce, şeffaf güllaç yaprakları arasındaki ceviz veya fındık ve aromatik gül suyu, bu tatlıya eşsiz bir lezzet ve aroma katar. Güllaç, hafifliği ve ferahlatıcı doğasıyla yaz aylarında da sıkça tüketilir.


Güllaç yaprakları, nişasta ve su karışımının ince bir tabaka halinde yayılması ve kurutulmasıyla elde edilir. Bu yapraklar, süt ve şekerle ıslatıldığında yumuşar ve jelatinimsi bir kıvam alır. Geleneksel güllaç tarifleri, genellikle gül suyu ve ceviz içi ile zenginleştirilir, ancak modern varyasyonlar fındık, badem ve diğer kuru yemişlerle de yapılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EV MANTISI KAÇ LİRA 2023 Ev Mantısı 1 Kilo Fiyatı

ChatGPT sohbet robotundan alan adımızı değerlendirmesini istedik

Ekler Fiyatı - 1 kg Ekler Fiyatı 2023